Uniekkreatief

In en verkoop van Brocante

Verkoop van

Unieke hebbedingen

In de media

TUBANTIA

1 oktober 2014

 

broodplanken uit Almelo gewild in horeca

Geplaatst op

30 september 2014

Laatste update

30 september, 16:33

 

Marco Kuitert met een paar van zijn zelfgemaakte (brood)planken.

Marco Kuitert met een paar van zijn zelfgemaakte (brood)planken. Annina Romita

ALMELO - De Almelose ondernemer Marco Kuitert timmert aan de weg met zijn bedrijf 'Broodplankenzo'. Restaurants in binnen- en buitenland willen graag een ambachtelijke serveer- of snijplank van gerecycled hout.

 

Karakter

 

Er is zoveel vraag naar zijn broodplanken van oud eikenhout dat Kuitert er naast zijn brocantewinkel Uniekkreatief aan de Doelenstraat een tweede bedrijf voor heeft opgericht. Hij heeft sinds een paar maanden een speciale werkplaats heeft gehuurd met bijbehorende machines en gereedschap. "Vooral de robuuste uitstraling, de sfeer en het karakter die het uitstraalt, spreekt aan", zegt Kuitert in een uitgebreid verhaal in de Twentsche Courant Tubantia van woensdag.

 

Uitgewerkt

 

De robuuste planken van hoofdzakelijk oud, uitgewerkt eikenhout worden in restaurants gebruikt voor het serveren van tapas, pizza of broodjes. De snijplanken zijn in de keuken zeer geliefd bij professionele koks.

 

De Almeloër stond met de planken op lifestylemarkten in Amsterdam en Rotterdam en waar veel nieuwe trends te zien zijn. "De reacties zijn heel positief, ook bij ons in de winkel reageren klanten verrast."

HOUTWERELD

Nieuwsbrief

 

[DATUM...] Vrijdag 3 oktober 2014

[ID......] 005

[KOP.....] Revival houten broodplank

[INTRO...] Een toenemend aantal ondernemers 'ziet brood' in de ouderwetse

houten broodplank. Twee recente voorbeelden zijn Stadsplank in Amsterdam en

Broodplankenzo in Almelo.

[TEKST...] Houtwereld schreef eerder al dat in steeds meer winkels in

Amsterdam de Stadsplank te koop is. Stadsplank is gevestigd in deze stad en

maakt snijplanken, broodplanken of tapasplanken van een gerooide Amsterdamse

boom. Daardoor krijgen oude bomen een nieuw leven, in plaats van dat ze

eindigen als houtsnippers op een bospad of als rook uit de kachel. In elke

Stadsplank zijn de herkomst, exacte locatie en houtsoortnaam gegraveerd (een

unieke QR-code) als herinnering aan de boom die deze plank ooit was. Ook

andere steden worden mogelijk nog betrokken bij de fabricage.

In Almelo timmert Marco Kuitert aan de weg met zijn bedrijf 'Broodplankenzo'.

Restaurants in binnen- en buitenland willen graag een ambachtelijke serveer-

of snijplank van gerecycled hout. Er is zoveel vraag naar zijn broodplanken

van oud eikenhout dat Kuitert er naast zijn brocantewinkel een tweede bedrijf

voor heeft opgericht. Hij heeft sinds een paar maanden een speciale werkplaats

gehuurd met bijbehorende machines en gereedschap. "Vooral de robuuste

uitstraling, de sfeer en het karakter die het uitstraalt, spreekt aan", zei

Kuitert deze week in de Twentsche Courant Tubantia.

De robuuste planken van hoofdzakelijk oud, uitgewerkt eikenhout worden in

restaurants gebruikt voor het serveren van tapas, pizza of broodjes. De

snijplanken zijn in de keuken zeer geliefd bij professionele koks.